Wüstenrot cyklotým popáté na trati Handy Cyklo Maratonu

Praha 1. srpna 2017 – Cyklistický tým finanční skupiny Wüstenrot se tento rok již popáté účastní štafetového závodu Handy Cyklo Maraton, jehož hlavním posláním je spojit sportovce s handicapem s lidmi bez postižení a v praxi ukázat, že všichni bez rozdílu můžeme tvořit fingující tým. Závod odstartoval 1. srpna od Břevnovského kláštera v Praze.

Trasa vede všemi 14 kraji napříč Českou republikou, tentokrát po barokních památkách s krátkým výjezdem do německých Drážďan. Přesnou cestu si volí každý tým sám, všechny týmy však musí projet 26 záchytnými body. Závod se jede ve dne i v noci, jeho oficiální délka je 2 222 km a časový limit je 111 hodin.

„Cyklistické zápolení cestami České republiky nám již čtyřikrát dalo možnost jedinečným způsobem nahlédnout do světa handicapovaných, dnes lze již říct kamarádů. I proto se těšíme na letošní jubilejní pátý ročník, protože toto spojení cyklistiky a přátelských setkání je pro nás vždy něco mimořádného,“ říká Radim Dvořáček, manažer Wüstenrot cyklotýmu.

Členem osmičlenného týmu je také handbiker Petr Dlouhý. Ten letos vystřídá Kateřinu Šimonkovou, která s týmem absolvovala dva předešlé ročníky.

Čtyřdenní Handy Cyklo Maraton organizovaný občanským sdružením Cesta za snem není klasickým závodem, ve kterém jde o lámání rekordů. Jeho cílem je šíření myšlenky sportu bez bariér a zbytečných předsudků. Trať končí na pražském Vítězném náměstí, kam cyklisté dorazí nejpozději v sobotu 6. srpna.

tel.: 257 092 350, 603 424 129

Marek Vomočil