Wüstenrot sport tým: 50 000 korun pro potřebné

Praha 13. listopadu 2017 – Finanční skupina Wüstenrot již pátým rokem pokračuje ve svém úspěšném projektu Wüstenrot sport tým. Ten spojuje rekreační sportování jejích zaměstnanců a finanční podporu potřebným. V letošním roce se podařilo získat částku 50 000 korun ve prospěch Pavla Š. Symbolický šek si převzal na slavnostním večeru Cesty za snem, charitativní organizace, jejímž je Wüstenrot dlouhodobým partnerem.

Již pět let buduje finanční skupina Wüstenrot vlastní sport tým, tradici společného sportování a sběr kilometrů na podporu těch, kteří to opravdu potřebují! Kromě motivace k pohybu zaměstnanců a jejich rodinných příslušníků všechny pohání především dobrý úmysl. Na kole, koloběžce, kolečkových bruslích, plaváním, během nebo turistickou chůzí přispívá na užitečnou věc.

V letošním roce zaměstnanci a jejich rodinní příslušníci „nasbírali“ obdivuhodných 55 230 kilometrů, které Wüstenrot proměnil v 50 000 korun pro Pavla.

„Podpora charitativních projektů má ve Wüstenrotu dlouholetou tradici. Jsem velmi ráda, že se nám opět podařilo splnit cíl a získat maximální možnou částku pro dobrou věc,“ říká Pavlína Musilová, vedoucí oddělení Marketing a PR ve finanční skupině Wüstenrot, a dodává: „Příběh Pavla je mimořádně silný a doufám, že naše pomoc mu po jeho úrazu usnadní návrat domů.“

CSR trochu jinak
Wüstenrot sport tým vznikl v roce 2013 s cílem spojovat sportování zaměstnanců s podporou potřebným. Ujeté a naběhané kilometry jsou přepočítány na finanční částku, která je věnována na předem určený CSR projekt.

Zájem zaměstnanců, jejich rodinných příslušníků i finančních poradců se stále zvyšuje. V letošním roce sportovalo pro dobrou věc 160 účastníků. Byli mezi nimi i ti, kteří se v srpnu zúčastnili štafetového závodu Handy Cyklo Maraton organizovaným charitativním občanským sdružením Cesta za snem. Hlavním posláním akce na 2 222 km je spojit sportovce s handicapem s lidmi bez postižení a v praxi ukázat, že všichni bez rozdílu mohou tvořit fungující tým. Členem kolektivu byl handbiker Petr Dlouhý, kterého Wüstenrot také podporuje.

tel.: 257 092 350, 603 424 129

Marek Vomočil