Michael Pupala novým generálním ředitelem Wüstenrotu

Praha 2. ledna 2018 – Novým generálním ředitelem finanční skupiny Wüstenrot se od 1. ledna stal Michael Pupala. Jako člen představenstva bude zodpovědný především za inovace v oblasti obchodu, služeb a produktů. Dále za prezentaci Wüstenrotu jako předního hráče na trhu s financováním bydlení pro rodiny a jednotlivce. Jeho úlohou je posílit značku v očích stávajících a potenciálních klientů.

„Je pro mne velkou ctí a zároveň výzvou stát v čele tak etablované finanční skupiny jako je Wüstenrot. I nadále budu usilovat o to, abychom byli vnímáni jako odborník na komplexní řešení bydlení,“ říká Michael Pupala, nový generální ředitel Wüstenrotu, a dodává: „Řešení otázky bydlení je pro každého z nás jedním z klíčových životních rozhodnutí. Mým cílem je, aby služby Wüstenrotu nekončily jen u samotného financování, ale byli jsme přirozeným celoživotním partnerem našich klientů s garancí kvality, férovosti a inovativnosti. Zároveň jsem připraven intenzivně pracovat na tom, abychom pro naše stávající i budoucí obchodní partnery a kolegy vytvořili ty nejlepší podmínky pro dlouhodobou, stabilní a férovou spolupráci.“

Michael Pupala se od 1. ledna zároveň stává předsedou představenstva finanční skupiny Wüstenrot. Dalšími členy představenstva jsou Lars Kohler a Boris Čuchran.

„Cestu Wüstenrotu vidím ve specializaci, flexibilitě, provozní efektivitě a komplexních službách, které budou představovat jednoduché a transparentní řešení pro klienta. Díky oné komplexitě docílíme jednoduchosti a našim zákazníkům usnadníme a zjednodušíme život,“ vysvětluje svou vizi Michael Pupala.

Do finanční skupiny Wüstenrot přichází z pozice generálního ředitele ČEZ Prodej, kde měl mimo jiné na starosti rozvoj inovativních produktů a celkovou digitalizaci. Předtím působil v představenstvu pojišťovny AXA. Zkušenosti sbíral také v Raiffeisen stavební spořitelně, LBBW Bank nebo BAWAG Bank.

Bakalářský titul získal na Bankovním institutu vysoká škola v Praze. Poté odešel na University of St. Gallen, která se řadí k předním evropským ekonomickým univerzitám. Zde získal titul MBA. Dále si své vzdělání doplnil na University of Warwick ve Spojeném království, kde se zaměřil na studium změnového řízení a inovací. Michael Pupala (34 let) je rozvedený a má jednu dceru. Mezi jeho záliby patří zejména sport – v létě horské kolo, golf a v zimě lyžování.

tel.: 257 092 350, 603 424 129

Marek Vomočil