Wüstenrot vylepšil podmínky hypotéky na výstavbu

Praha 18. dubna 2018 – Financování výstavby rodinného domu s Wüstenrotem je teď jednodušší. Klienti mohou na rozjezd stavby získat až 100 % současné hodnoty nemovitosti přímo na svůj běžný účet a vlastní prostředky použít až později. Novinka se vztahuje primárně na Hypotéku pro vlastní bydlení s účelem novostavba rodinného domu.

„Mít na začátku dostatek financí z hypotéky na zahájení stavby a k tomu vlastní prostředky jako rezervu je vždy výhodné. Klientům tím usnadníme rozjezd výstavby rodinného domu,“ říká Marian Holub, produktový manažer hypoték Wüstenrot.

Klienti s vlastním pozemkem, na kterém chtějí hypotékou financovat výstavbu domu, se nejčastěji potýkají s problémem, že musí zahájení stavby financovat ze svých úspor. Wüstenrot má ale pro ně řešení. Vylepšení hypotéky na výstavbu totiž znamená, že klient nemusí použít vlastní prostředky na začátku, čerpání hypotéky je možné ihned až do výše 100 % současné hodnoty pozemku. Klient obdrží peníze rovnou na svůj běžný účet a z peněz od Wüstenrotu může financovat zahájení stavby.

V rámci jednotlivých čerpání může získat až dva miliony korun, což pro klienta znamená „méně papírování“ a úsporu na poplatcích za průběžné návštěvy odhadce, který aktualizuje ocenění hodnoty nemovitosti.

Klienti Wüstenrotu si mohou sjednat Hypotéku pro vlastní bydlení se sazbou od 2,34 % ročně, což je ve srovnání s konkurencí stále výhodné. Navíc od 1. března platí poplatkové prázdniny za zpracování a poskytnutí úvěru. „Doporučujeme neodkládat svá rozhodnutí o výstavbě vysněné nemovitosti příliš dlouho, neboť podmínky na trhu a ceny pozemků se mohou za pár měsíců opět lišit,“ uzavírá Holub.

Zjednodušení hypotéky na výstavbu je výhodné pro klienty, kteří nemají možnost ručit jinou než budovanou nemovitostí. Využít ji lze jak při výstavbě na smlouvu o dílo, tak i při výstavbě svépomocí.

tel.: 257 092 350, 603 424 129

Marek Vomočil
tel: 221 592 450, 734 572 970
e-mail: marek.vomocil@nativepr.cz

TIP: Jak zažádat o Hypotéku pro vlastní bydlení určenou na výstavbu rodinného domu?

V případě, kdy máte pozemek nezatížený hypotékou a chcete začít stavět, přijďte do Wüstenrotu s žádostí o hypotéku určenou na výstavbu. Získáte-li hypoteční úvěr, přichází na řadu podání návrhu na vklad zástavního práva do katastru nemovitostí. To znamená, že zastavíte pozemek ve prospěch banky. Veďte v patrnosti, že podle občanského zákoníku se vše, co se na něm postaví, stane jeho součástí a bude patřit také do zástavy. Dále banka může požadovat další podklady, které vám pro každé čerpání přehledně sepíše do úvěrové smlouvy. Jako příklad lze uvést doložení stavebního povolení nebo ohlášení stavebnímu úřadu, projektovou dokumentaci, ověření bonity a vlastních zdrojů na financování výstavby či investiční záměr s rozpočtem stavby. Ještě před uzavřením hypotéky vyšle banka odhadce na pozemek, který jej ocení tzv. současnou hodnotou, a stanoví budoucí na základě předloženého projektu a rozpočtu. Poté následuje ze strany banky posouzení a v ideálním případě schválení úvěru.

Nezapomeňte, že vás čekají průběžné návštěvy odhadce z banky, který kontroluje průběh výstavby a aktualizuje současnou hodnotu nemovitosti. Toto je klíčové pro čerpání úvěru. Banka totiž musí mít jistotu, že peníze byly skutečně prostavěny a že hodnota zástavy je odpovídající. Může se také stát, že odhadce v průběhu výstavby stanoví současnou hodnotu níže, než jste skutečně prostavěli, a pak nastává chvíle, kdy můžete využít vlastní zdroje, které jste nemuseli použít na začátku.