Wüstenrot zvyšuje sazby u termínovaných vkladů

Praha 22. října 2018 – Již potřetí v letošním roce zvyšuje Wüstenrot úrokové sazby na termínovaných vkladech. A to jak pro fyzické osoby, tak pro bytová družstva a sdružení vlastníků jednotek. Díky zvýšení o 0,5 procentního bodu pro vklady na dobu pěti let mohou klienti získat úročení až 1,7 % ročně.

„V letošním roce jsme svědky růstu sazeb na finančních trzích. To nám dává prostor opět vylepšit podmínky našich termínovaných vkladů,“ říká Pavel Hejzlar, produktový manažer finanční skupiny Wüstenrot, a dodává: „Zatímco na konci loňského roku nabízel pětiletý termínovaný vklad sazbu 0,5 %, nyní je to 1,7 %.“

Úročení termínovaných vkladů pro fyzické osoby vzrostlo o 0,3 až 0,6 procentního bodu; pro bytová družstva a sdružení vlastníků jednotek pak o 0,1 až 0,5 procentního bodu.

Přehled nových sazeb
V tabulce níže uvádíme nové sazby u jednorázového termínovaného vkladu ProZisk  pro fyzické osoby od 1 roku do 5 let dle volby klienta.

Jednorázový termínovaný vklad   Úrokové sazby v % p. a.
Doba vkladu Současná sazba Sazba od 22. 10. 2018
1 rok 0,60 0,90
2 roky 0,70 1,20
3 roky 0,80 1,40
4 roky 0,90 1,50
5 let 1,20 1,70

V tabulce níže uvádíme nové sazby u jednorázového termínovaného vkladu ProZisk pro bytová družstva a SVJ od 3 měsíců do 5 let dle volby klienta.

Revolvingový a jednorázový termínovaný vklad Úrokové sazby v % p. a.
Doba vkladu Současná sazba Sazba od 22. 10. 2018
3 měsíce  0,50 0,50
6 měsíců 0,60 0,60
9 měsíců 0,70 0,70
1 rok 0,80 0,90
2 roky 0,90 1,20
3 roky 1,00 1,40
4 roky 1,10 1,50
5 let 1,20 1,70

Pozn.: revolvingový termínovaný vklad = 3 měsíce až 1 rok; jednorázový termínovaný vklad = 1 rok až 5 let

Více informací na https://www.wuestenrot.cz/sporeni/vsechny-produkty-sporeni/terminovany-vklad.

tel.: 257 092 350, 603 424 129

Marek Vomočil