Wüstenrot: ještě lepší sazby termínovaných vkladů

Praha 15. dubna 2019 – Wüstenrot má dobrou zprávu pro všechny zájemce o termínované vklady. Od dnešního dne zvyšuje úrokové sazby termínovaných vkladů až o 0,5 procentního bodu jak pro občany, tak pro bytová družstva a sdružení vlastníků.

„Vnímáme rostoucí poptávku klientů po krátkodobých depozitech, proto jsme výrazně zvýšili sazby zejména u termínovaného vkladu na 1 rok, který nabízí sazbu 1,4 %,“ říká Pavel Hejzlar, produktový manažer finanční skupiny Wüstenrot, a upřesňuje: „Před rokem činil úrok na jednoletém vkladu 0,5 %.“

Pro fyzické osoby se největšího navýšení dočkal jednoletý termínovaný vklad, který nové přinese výnos 1,40 % ročně místo dosavadních 0,90 % ročně. Lepší zhodnocení mají od 15. dubna také vklady na dva, tři a čtyři roky. Stejné zvýšení sazeb připravil Wüstenrot také pro bytová družstva a sdružení vlastníků jednotek.

Přehled nových sazeb
V tabulce níže uvádíme nové sazby u jednorázového termínovaného vkladu ProZisk pro fyzické osoby od 1 roku do 5 let dle volby klienta.

Jednorázový termínovaný vklad Úrokové sazby v % p. a.
Doba vkladu  Současná sazba  Sazba od 15. 4. 2019
1 rok  0,90  1,40
2 roky  1,20  1,45
3 roky  1,40  1,50
4 roky  1,50  1,60
5 let  1,70  1,70

V tabulce níže uvádíme nové sazby u jednorázového termínovaného vkladu ProZisk pro bytová družstva a SVJ od 3 měsíců do 5 let dle volby klienta.

Revolvingový a jednorázový termínovaný vklad Úrokové sazby v % p. a.
Doba vkladu  Současná sazba  Sazba od 15. 4. 2019
3 měsíce  0,50  0,50
6 měsíců  0,60  0,60
9 měsíců  0,70  0,70