Stavební spořitelna Wüstenrot snížila úrokové sazby překlenovacích úvěrů

PRAHA  1. 2. 2011 – S platností od dnešního dne snížila stavební spořitelna Wüstenrot úrokové sazby nejžádanějších překlenovacích úvěrů SUPERÚVĚR a DRUŽSTEVNÍ BYT.

O 0,6 % klesla úroková sazba úvěru DRUŽSTEVNÍ BYT, který je speciálně určen na financování družstevního bydlení. Wüstenrot jej poskytuje až do výše 2 milionů korun bez zajištění zástavním právem nemovitosti. O tento úvěr může požádat každý, kdo má alespoň jeden rok stavební spoření u jakékoliv stavební spořitelny a do okamžiku čerpání uspoří 10 % cílové částky. Snížená úroková sazba činí 5,9 % p.a. a roční procentní sazba nákladů u úvěru ve výši 1 milion korun jen 6,67. Ze srovnání s jinými úvěry bez zajištění zástavním právem  vyplývá, že tento úvěr je na trhu nejlevnější svého druhu.
Na 5,8 % p.a. se snížila úroková sazba překlenovací úvěru SUPERÚVĚR, který je klienty vůbec nejžádanějším. I u tohoto úvěru platí podmínka jednoho roku spoření a naspoření 10 % cílové částky na jakoukoliv smlouvu o stavebním spoření klienta, resp. jeho nejbližších rodinných příslušníků.
Výhodou obou produktů jsou předem garantované úrokové sazby jak ve fázi překlenovacího úvěru, tak úvěru ze stavebního spoření. U obou lze také kalkulovanou dobu splatnosti zkrátit formou mimořádných úložek či splátek. Ve fázi úvěru ze stavebního spoření je pak možné zbývající dluh splatit kdykoliv.

Aktuální úrokové sazby najdete ZDE

Mgr. Kateřina Bílá, MBA – tisková mluvčí