Wüstenrot hypoteční banka schválila v dubnu hypotéky za 1 miliardu korun Od května zvyšuje úrokové sazby u termínovaných vkladů

Praha, 4. května 2011 – Po mimořádně obchodně úspěšném 1. čtvrtletí zaznamenala Wüstenrot hypoteční banka další rekord, když v dubnu schválila přes 650 hypoték v dosud nejvyšším objemu 1 miliardy korun. U vybraných termínovaných vkladů nyní zvyšuje úrokové sazby

Již 1. čtvrtletí roku signalizovalo zásadní nárůst zájmu o hypoteční úvěry a výsledky hypoteční banky tento trend potvrdily. Celkem 879 schválených hypotečních úvěrů v objemu téměř 1,2 miliardy korun představovalo dosud nejlepší výsledek Wüstenrot hypoteční banky dosažený v 1. čtvrtletí. Ve srovnání s loňskými prvními třemi měsíci se počet poskytnutých hypoték zvýšil o 102,5 % jejich objem vzrostl dokonce o 123 %. Banka je obchodně velmi úspěšná v oblasti refinancování úvěrů, na celkovém počtu uzavřených hypoték se tyto úvěry  v letošním 1. čtvrtletí podílely ze 47,0 %.
Na základě uvedených výsledků zvýšila banka svůj tržní podíl na 6,1 %, a to i přes velmi progresivní nárůst celkového trhu o 46 %.

„Podle předběžných výsledků však všechna očekávání překonal měsíc duben, ve kterém se počet poskytnutých úvěrů vyšplhal na konečných 850 a jejich celková částka překročila 1 miliardu korun,“ doplňuje Pavel Vaněk, generální ředitel a předseda představenstva Wüstenrotu.

Banka se již nezaměřuje pouze na hypotéky a u klientů se s velkým zájmem setkávají i její nově zavedené depozitní produkty, tj. spořicí účet a termínované vklady. Právě u vybraných jednorázových termínovaných vkladů s delší dobou splatnosti, tj. 3, 4 a 5 let, zvýšila od 2. května úrokové sazby až o 0,6 procentního bodu.

doba uložení

úroková sazba v p. a.

platná do 1. 5. 2011

úroková sazba v p.a.