Wüstenrot hypoteční banka znovu snížila úrokové sazby hypoték

Praha, 23. dubna 2013 - Wüstenrot hypoteční banka snižuje od 24. dubna tříleté a pětileté úrokové sazby hypotečních úvěrů na bydlení a refinancování. Nejnižší pětiletá sazba klesla na 2,39 % ročně. Klienti nyní ušetří i na poplatku za vyřízení úvěru. V prvním čtvrtletí banka registruje zvýšený zájem o hypoteční úvěry, a to především na účely refinancování.

Úrokové sazby klesly o další 0,1 % ročně
U účelových úvěrů na bydlení a refinancování snížila banka úrokové sazby s pětiletou a tříletou fixací o 0,1 % p. a. Úprava se týká všech druhů sazeb, tj. garantované, minimální i EXTRA sazby.
Úroková sazba hypotečního úvěru, ke kterému si klient u Wüstenrotu sjedná také pojištění nemovitosti a životní pojištění, se snižuje o další 0,2 % p.a. Klientovi je navíc poskytnuta sleva na pojistném, která u pojištění nemovitosti činí 20 procent, u životního pojištění pak 10 procent.
Klient, který splní podmínky pro EXTRA sazbu, může získat Hypotéku Refin na refinancování starších úvěrů už za 2,39 % p. a. Úroková sazba Hypotéky Wüstenrot na bydlení začíná na 2,49 % ročně.

Hypotéka bez poplatku
Bez poplatku poskytuje banka Hypotéky na vlastní bydlení do 85 % zástavní hodnoty nemovitosti s pětiletou fixací úrokové sazby. Zdarma je také vyřízení Hypotéky Refin.

Zájem o hypotéky roste
V 1. čtvrtletí poskytla Wüstenrot hypoteční banka více než 750 úvěrů a hypoték, což představuje meziroční nárůst o 72 %. Objem poskytnutých úvěrů vzrostl o 82 % na 950 mil. korun.
Více než polovinu hypotečních obchodů banky tvoří refinancování starších hypoték a úvěrů na bydlení.  Na tyto účely banka nabízí osvědčenou Hypotéku Refin, která se vyznačuje nejen výhodnou úrokovou sazbou, ale především rychlým vyřízením a administrativně nenáročnou formou dokladování žádosti o úvěr. Banka například akceptuje původní ocenění nemovitosti a místo dokládání příjmů jí stačí čestné prohlášení klienta, že je schopen úvěr splácet.
V souvislosti s konsolidací nevýhodných spotřebitelských úvěrů a jiných půjček se ve srovnání s loňským rokem zvýšil také zájem klientů o neúčelovou tzv. americkou Hypotéku na cokoliv.

Podrobný přehled úrokových sazeb hypotečních úvěrů bude od 24. 4. zveřejněn na našich webových stránkách.

Mgr. Kateřina Bílá, MBA – tisková mluvčí
tel.: 257 092 353, e-mail: katerina.bila@wuestenrot.cz