Wüstenrot láká klienty na snížené úrokové sazby u Půjčky ProBydlení

Praha 25. března 2015 – Stavební spořitelna Wüstenrot snížila s platností od 27. února úrokové sazby u Půjčky ProBydlení o 0,5 % p. a. Jako jediná také nabízí svým klientům možnost zažádat o úvěr ve výši 900 tisíc korun bez zajištění nemovitostí.

Při šestileté a osmileté době splatnosti úvěru činí pro klienty Wüstenrotu aktuální úroková sazba 5 % p. a. V případě delší splatnosti je to 5,7 % p.a. (12, 14, 18 let). „Věříme, že snížením úrokových sazeb u Půjčky ProBydlení jsme tento překlenovací úvěr našim klientům ještě více zpřístupnili. Díky jednoduchému a rychlému vyřízení již nemusejí plánované rekonstrukce dále odkládat,“ říká Dagmar Náhlíková, vedoucí úseku vývoje produktů finanční skupiny Wüstenrot. Díky slevám za naspoření 40 % cílové částky a za zajištění nemovitostí lze Půjčku ProBydlení získat už za 3 % ročně.

Bez poplatku za vyřízení
Výhodou Půjčky ProBydlení je nastavení výše měsíční splátky podle finančních možností klienta. Při jejím uzavření v PÚ tarifu se neplatí žádný poplatek za vyřízení úvěru ani za jeho správu. Díky elektronickému zpracování se klient do 24 hodin dozví, zda je jeho žádost o úvěr schválena. Úvěrové prostředky Wüstenrot vyplácí předem zálohově. Faktury a účty se dokládají až následně.

Vhodný nástroj k financování bydlení
Češi v loňském roce využili úvěry od stavebních spořitelen nejčastěji na rekonstrukci a modernizaci rodinných nebo bytových domů.  Učinilo tak 48 % z nich. Necelá čtvrtina z nich pak použila úvěrové prostředky na koupi nemovitosti (22,8 %), případně na ostatní financování spojené s bydlením (23,9 %). Zcela nové byty nebo rodinné domy si z  úvěru poskytnutého stavební spořitelnou pořídilo 5 % Čechů. Údaje vyplývají ze statistik Asociace českých stavebních spořitelen.

Přehled úrokových sazeb a podrobné informace o Půjčce ProBydlení jsou uveřejněny na www.wustenrot.cz

Ing. Helena Dušková                                             Marek Vomočil
Wüstenrot                                                              Native PR, s.r.o.
tel.: 257 092 352                                                   tel: 221 592 450, 734 572 970
e-mail:helena.duskova@wuestenrot.cz                e-mail: marek.vomocil@nativepr.cz