Wüstenrot poskytl úvěry v objemu 8,7 miliard korun

Praha 21. ledna 2016 – Finanční skupina Wüstenrot poskytla v roce 2015 svým klientům úvěry a hypotéky v celkovém objemu 8,7 miliardy korun a zaznamenala tak meziroční nárůst úvěrových obchodů o téměř 50 procent. Za rekordními obchodními výsledky stojí výhodně nastavené podmínky úvěrů a zjednodušení procesu žádostí o hypotéky.

Hypoteční úvěry poskytla hypoteční banka Wüstenrot v objemu přes 6,6 miliardy korun, a dosáhla tím rekordního výsledku za celou dobu své činnosti. Ve srovnání s rokem 2014 vzrostl v loňském roce objem hypoték o 34,3 procenta.

Nejvyšší meziroční nárůst úvěrových obchodů o 153,6 procent vykázala stavební spořitelna Wüstenrot, když svým klientů poskytla 6 126 úvěrů na bydlení v celkové výši téměř 2,1 miliardy korun.

„Za velmi pozitivní obchodní výsledky vděčíme především tomu, že jsme naši nabídku úvěrových produktů maximálně přizpůsobili potřebám klientů. U Půjčky ProBydlení klienti velmi oceňují rychlé rozhodnutí o poskytnutí úvěru do 24 hodin, rychlou výplatu úvěrových prostředků a dodatečné dokladování účelu použití,“ říká Kurt Scheuermann, člen představenstev společností Wüstenrot odpovědný za řízení rezortu obchodu a marketingu. „Významného nárůstu hypotečních obchodů jsme dosáhli nejen díky výhodným podmínkám naší Hypotéky Wüstenrot a Hypotéky Refin, ale i plošným zavedením elektronického zpracování žádostí tzv. e-Hypotéky. Do roku 2016 vstupujeme s ambiciózními plány dalšího růstu úvěrových obchodů a věříme, že plně využijeme oživení trhu, které s sebou přináší celková ekonomická situace v ČR,“ dodává Scheuermann.

Podmínky úvěrových produktů Wüstenrotu jsou popsány na www.wustenrot.cz, kde si lze úvěr orientačně spočítat.

Ing. Helena Dušková                                       Marek Vomočil
Wüstenrot                                                        Native PR, s.r.o.
tel.: 257 092 352, 727 821 962                       tel: 221 592 450, 734 572 970
e-mail:helena.duskova@wuestenrot.cz           email: marek.vomocil@nativepr.cz