Wüstenrot potvrdil v soutěži Zlatá koruna svou dlouhodobě nepřehlédnutelnou pozici na trhu stavebního spoření

Praha 1. června 2016 – Od roku 2003, kdy byla soutěž Zlatá koruna zavedena, získaly produkty stavební spořitelny Wüstenrot letos již jubilejní 20. ocenění. Stříbrnou korunou byl v letošním ročníku oceněn překlenovací úvěr Půjčka ProBydlení, který měl v roce 2015 lví podíl na úspěšných obchodních výsledcích Wüstenrotu. Ve svém úspěšném tažení pokračovalo stavební spoření Kamarád+ pro děti do 18 let. K pěti zlatým korunám, jedné stříbrné a jedné bronzové koruně, si připsalo další bronzové umístění. Kamarád+ bodoval již poosmé a stal se rekordmanem soutěže.

„Ocenění v prestižní soutěži Zlatá koruna nás nesmírně těší. Jsem rád, že odborníci opět ocenili kvality Půjčky ProBydlení, díky níž vykázala naše stavební spořitelna v loňském roce nejvyšší meziroční nárůst úvěrových obchodů o 153,6 procent. V roce 2015 jsme klientům poskytli úvěry na bydlení ve výši přes 2,1 miliardy korun a dosavadní letošní výsledky ukazují, že letos to bude mnohem více. Jsem přesvědčen, že naše Půjčka ProBydlení je velmi zajímavým řešením financování bydlení,“ říká Kurt Scheuermann, člen představenstev společností Wüstenrot odpovědný za řízení rezortu obchodu a marketingu, a dodává: „Rád bych poděkoval všem spolupracovníkům, kteří se na tomto dlouhodobém úspěchu podílejí.“

Stříbro pro úvěrový produkt na financování bydlení
Půjčka ProBydlení je vhodná jak na drobnější bytové úpravy, tak i na nákladnější rekonstrukci nebo modernizaci bydlení. „Klienti u ní oceňují především rychlé rozhodnutí o poskytnutí úvěru a možnost získat až 1 000 000 korun bez zajištění úvěru nemovitostí.“ uzavírá Kurt Scheuermann. Volitelná je i volba doby splatnosti a od ní se odvíjející výše měsíční splátky. U rychlejší varianty je možné zvolit dobu splácení 6 nebo 10 let, u pomalejší je na výběr mezi 14, 18 a 22 lety.

Stavební spoření pro děti od Wüstenrotu – záruka kvality
Dětské stavební spoření Kamarád+ kraluje soutěži Zlatá koruna v posledních 7 letech a letošní Bronzová koruna je již jeho 8. oceněním. Stupně vítězů mu patří nejen pro jeho atraktivní zhodnocení, ale i proto, že je bez poplatku za uzavření smlouvy, což představuje úsporu 3 000 korun.  „Pro rodiče je určitě dobrou zprávou, že od dubna platí novela zákona o stavebním spoření, která usnadňuje ukončení smlouvy nezletilého dítěte. U smluv ukončovaných po 6 letech spoření už rodiče nepotřebují souhlas opatrovnického soudu, což stavební spoření jako produkt pro děti opět zatraktivňuje,“ říká Kurt Scheuermann.

Za kvalitu svých produktů a služeb byla stavební spořitelna Wüstenrot v posledních 5 letech vyhlášena také Stavební spořitelnou roku v anketě Fincentrum banka roku.

Ing. Helena Dušková                                               Marek Vomočil
Wüstenrot                                                                Native PR, s.r.o.
tel.: 257 092 352, 727 821 962                               tel: 221 592 450, 734 572 970
e-mail:helena.duskova@wuestenrot.cz                  email:marek.vomocil@nativepr.cz