Wüstenrot výrazně boduje na trhu stavebního spoření

Rok 2009 byl i přes dopady hospodářské krize pro stavební spořitelnu Wüstenrot obchodně úspěšný.

Na rozdíl od průměrných ukazatelů trhu vykázala významné přírůstky. Nových smluv o stavebním spoření uzavřela na 77 100, což je o 6,5 % více než v roce 2008. Celková cílová částka přesáhla 26,9 mld. Kč a meziročně vzrostla o více než 22 %.

Přes poměrně významný plošný pokles úvěrů a hypoték poskytnutých bankami a spořitelnami na financování bydlení zaznamenala stavební spořitelna Wüstenrot opět rekordní rok. Celkem poskytla více než 9600 úvěrů v objemu téměř 7,1 miliardy korun. Oproti roku 2008 vykázala nárůst v počtu úvěrů o 2 %. Ještě vyšší byl přírůstek jejich objemu, a to 6,8 %.

„Už koncem listopadu jsme byli jedinou stavební spořitelnou, která ve všech výše uvedených ukazatelích dosáhla meziročního přírůstku. A konec roku toto naše skvělé postavení potvrdil. Prokázalo se, že silná tradice značky Wüstenrot, která je úzce spojena se vznikem stavebního spoření, v kombinaci s profesionálním poradenstvím a kvalitním osobním servisem pro klienta přináší ovoce. Těší mě, že jsme dosáhli jednoho z našich cílů – překročit 10% podíl na trhu v objemu poskytnutých úvěrů,“ komentoval dosažené výsledky generální ředitel společností Wüstenrot Pavel Vaněk a dodal, že „obdobně pozitivní obchodní výsledky a zvýšení podílu na trhu očekává i u ostatních společností Wüstenrot, především pak u hypoteční banky.“

Ing. Helena Dušková
Wüstenrot - stavební spořitelna a. s.
e-mail: helena.duskova@wuestenrot.cz

Finanční skupina Wüstenrot v České republice

Wüstenrot je finanční skupinou, kterou od roku 2007 tvoří již čtyři společnosti.

První z českých společností Wüstenrot - stavební spořitelna a.s. zahájila svou činnost v roce 1993. Za patnáct let činnosti si stavební spořitelna Wüstenrot díky uvážené obchodní strategii a kvalitním produktům získala důvěru více než 420 000 klientů.

Wüstenrot, životní pojišťovna, a.s. zahájila svou obchodní činnost počátkem roku 1999 a v současnosti spravuje přes 62 000 smluv klientů. V nabídce má nejen klasické rizikové či kapitálové pojistky, ale i moderní a originálně konstruované životní pojistky s individuálním účtem, které nabízejí minimálně srovnatelné zhodnocení se zhodnocením na klasických bankovních účtech.

V prosinci 2002 vznikla Wüstenrot hypoteční banka, a.s. Specializuje se zejména na poskytování hypotečních úvěrů na bydlení a vydávání hypotečních zástavních listů. Za dobu své činnosti poskytla úvěry v objemu dosahujícím 13 miliard Kč.

Wüstenrot pojišťovna a.s. která získala licenci v květnu 2008, je nejmladší společností Wüstenrot a specializuje se na oblast neživotního pojištění. Nabízí pojištění domu nebo bytu, pojištění domácnosti a odpovědnosti osob, originálně konstruovaná pojištění motorových vozidel a pojištění podnikatelů.