Zaměstnanci Wüstenrotu sportují ve prospěch druhých

Praha 20. října 2016 – Finanční skupina Wüstenrot již čtvrtým rokem pokračuje ve svém úspěšném projektu Wüstenrot sport tým. Ten spojuje rekreační sportování jejích zaměstnanců a finanční podporu potřebným. V letošním roce se podařilo získat částku 50 000 korun ve prospěch kvadruplegika Aleše M. a jeho rodiny. Peníze půjdou na přizpůsobení bytu, rehabilitační pomůcky a domácí péči.

„Podpora charitativních projektů má ve Wüstenrotu dlouholetou tradici. Jsem velmi ráda, že se nám opět podařilo splnit cíl a získat maximální možnou částku pro dobrou věc,“ říká Pavlína Musilová, vedoucí oddělení Marketing a PR ve finanční skupině Wüstenrot, a dodává: „Příběh Aleše je mimořádně silný a doufám, že naše pomoc usnadní celé rodině tuto nelehkou situaci.“

Navzdory svému mládí prodělal Aleš, otec tří malých dětí, před rokem závažnou mozkovou příhodu, po které ochrnul na celé tělo. Aleš s následky onemocnění statečně bojuje. Na potřebnou léčbu a rehabilitaci mu přispěje Wüstenrot.

Wüstenrot sport tým – aneb CSR trochu jinak
Wüstenrot sport tým vznikl v roce 2013 s cílem spojovat sportování zaměstnanců s podporou potřebným. Ujeté a naběhané kilometry jsou přepočítány na finanční částku, kterou Wüstenrot věnuje na předem určený CSR projekt.

Zájem zaměstnanců, jejich rodinných příslušníků i finančních poradců se stále zvyšuje. V letošním roce sportovalo pro dobrou věc 120 účastníků. 2 222 kilometry přispěli zaměstnanci, kteří se v létě již počtvrté zúčastnili Handy Cyklo Maratonu organizovaným charitativním občanským sdružením Cesta za snem. Důležitým členem týmu byla i handbikerka Katka Šimonková, kterou Wüstenrot podporuje již třetím rokem. Kilometry přibyly i z další charitativní akce pořádané sdružením Cesta za snem Okolo Prahy napříč handicapy.

V letošním roce pracovníci společnosti a jejich rodinní příslušníci „nasbírali“ obdivuhodných 63 061 kilometrů, které Wüstenrot proměnil v 50 000 korun pro Aleše a jeho rodinu.

Wüstenrot sport tým ocenili i odborníci z Institutu interní komunikace v soutěži Grand Prix IIK 2014 čestným uznáním za týmového ducha.

tel.: 257 092 350, 603 424 129

Marek Vomočil