Změny ve vrcholném vedení finanční skupiny Wüstenrot

14. února 2012 – Novými členy představenstev všech společností finanční skupiny Wüstenrot, tj. Wüstenrot - stavební spořitelny a.s., Wüstenrot hypoteční banky a.s., Wüstenrot, životní pojišťovny a.s. a Wüstenrot pojišťovny a.s. byli jmenováni Ing. Josef Bratršovský, který ve výkonné funkci Chief Operations Officer řídí resort Klientská podpora a David Chmelař, MSc., který vede nově vytvořený resort Vývoj produktů a treasury.

Ing. Josef Bratršovský vystudoval obor management a ekonomie na Vysoké škole zemědělské v Praze, absolvoval dlouhodobé rozvojové programy v rámci GMAC College a je držitelem certifikátu AFIP F&I Professional. Jeho předcházející profesní kariéra je spojena především s nadnárodní společností GMAC Financial Services, která se orientuje na komplexní financování auto průmyslu, spotřebitelské financování, hypotéky, pojištění a financování komerčních projektů. V GMAC pracoval téměř jedenáct let, z toho 6 let v představenstvu. Zakládal též pobočku GMAC v Rusku, kde dva roky působil jako ředitel. Do Wüstenrotu přišel ze společnosti ČSOB Leasing.

David Chmelař, MSc. je absolventem bakalářského studia na Vysoké škole ekonomické v Praze, poté studoval na London School of Economics, kde získal titul Master of Science v oboru management. Posledních více než pět let působil v mezinárodní poradenské společnosti The Boston Consulting Group (BCG) na projektech jak v České republice, tak v zahraničí. V rámci rotačního programu BCG strávil rok v Kanadě. Jeho posledním projektem byl projekt pro finanční skupinu Wüstenrot, jehož cílem bylo vybudovat nový přímý prodejní kanál a vytvořit pro něj nabídku upravených produktů.

Počet členů představenstev společností Wüstenrot se tím zvýšil ze tří na čtyři. Představenstva nyní pracují ve složení: Pavel Vaněk, předseda, Lars Kohler, člen, David Chmelař, člen, Josef Bratršovský, člen.

Mgr. Kateřina Bílá, MBA – tisková mluvčí
tel.: 257 092 353, e-mail: katerina.bila@wuestenrot.cz