Skupina Wüstenrot dosáhla v roce 2018 rekordního zisku 420 milionů korun

novinky  tiskové zprávy

Praha 26. února 2019 – Finanční skupina Wüstenrot má za sebou úspěšný rok. Navzdory probíhající transformaci a investicím do rozvoje prodejní sítě dosáhla historicky nejvyššího zisku 420 milionů korun. Efektivní fungování celé skupiny bylo podpořeno i nadprůměrnými obchodními výsledky. Klienti si u Wüstenrotu půjčili rekordní sumu téměř 13 miliard korun.

„Zisk 420 milionů korun je nejvyšší za celou 26letou historii fungování skupiny Wüstenrot na českém trhu. K takovému výsledku nám pomohl nejen růst objemu poskytnutých úvěrů, ale i vyšší čisté úrokové výnosy a stabilizace nákladů na rizikové úvěry,“ říká Michael Pupala, generální ředitel a předseda představenstva finanční skupiny Wüstenrot, a dodává: „Dosažené finanční a obchodní výsledky jen potvrzují, že probíhající transformace a odvážná změna strategie s jasnou orientací na finanční poradce jsou pro skupinu Wüstenrot správnou cestou.“

Wüstenrot se v loňském roce zaměřil na investice do rozšiřování obchodní sítě. A to nejen z pohledu počtu aktivních finančních poradců, ale i dostupnosti poradenských míst, jejichž počet se zvýšil o více než dvě desítky. „Díky atraktivním podmínkám se nám podařilo přilákat celou řadu zkušených profesionálů. Jsme tak jednou z mála finančních skupin v Česku, kterým roste vlastní obchodní síť,“ doplňuje Pupala.

Rekordní objem úvěrů
Podmínky na trhu financování bydlení přitom nebyly v roce 2018 příliš příznivé. Nejen klienti se museli vypořádat s postupným růstem úrokových sazeb a další vlnou regulace. Navzdory této situaci vykázala Wüstenrot hypoteční banka nejlepší obchodní výsledky od svého založení v roce 2002. Na klesajícím trhu překonal objem poskytnutých hypoték 11 miliard korun, což je o 56 % více než v roce 2017. Banka v roce 2018 dosáhla zisku ve výši 119 milionů korun.

Stavební spoření zažívá renesanci a to se projevilo i na zájmu klientů, kteří u Wüstenrotu uzavřeli téměř 38 tisíc smluv (včetně zvýšení cílové částky u stávajících smluv). To je o 15 % více než v loňském roce. Naopak objem sjednaných úvěrů – dvě miliardy korun – spíše stagnoval na úrovni roku 2017. Přesto vykázala stavební spořitelna zisk 301 milionů korun, což znamená nárůst 40 % v porovnání s rokem 2017.

Vybrané ukazatele WHB za rok 2018

Vybrané ukazatele WSS za rok 2018
Uvedené údaje nejsou auditované.

Finanční skupina Wüstenrot
tel.: +420 257 092 350, +420 603 424 129