Wüstenrot & Württembergische AG (W&W) poskytla exkluzivitu v jednání o akvizici svých dvou českých dceřiných společností

Skupina Wüstenrot & Württembergische Group (W & W) poskytla exkluzivitu společnosti MONETA Money Bank, a.s. pro jednání o akvizici svých dvou dceřiných společností v České republice - Wüstenrot stavební spořitelna, a.s. a Wüstenrot hypoteční banka, a.s. Výši prodejní ceny a podmínky transakce se obě strany dohodly nyní nezveřejňovat.

Za poslední tři roky jsme dosáhli výrazného růstu, a to včetně růstu zisku,“ uvedl Michael Pupala, generální ředitel a předseda představenstva finanční skupiny skupina Wüstenrot v České republice. „Kontinuálně nám rostou i podíly na klíčových trzích – ve financování bydlení a ve stavebním spoření. Proto není překvapením, že se naše společnost stala zajímavým akvizičním cílem. Osobně jsem potěšen, že zájem o propojení s námi projevila právě skupina MONETA, český bankovní digitální lídr a úspěšná česká značka“, dodává Michael Pupala.

Dokončení celého obchodního procesu je podmíněno úspěšným uzavřením potvrzující due diligence a vyjednáním smlouvy o koupi akcií. Akvizici musí ještě schválit příslušné regulatorní orgány.

Finanční skupina Wüstenrot působí na trhu stavebního spoření a na bankovním trhu v České republice již od 90. let minulého století. Za tu dobu se jí podařilo vybudovat portfolio s více než 400 000 klienty, kterým pomáhá financovat bydlení. Bilanční suma obou dvou českých dceřiných společností podle IFRS činí téměř 3 miliardy eur.

Martina Lambert
e-mail: martina.lambert@wuestenrot.cz