Aktuální informace k preventivním opatřením proti nákaze koronavirem

novinky  o nás  tiskové zprávy

V návaznosti na opatření vydané ministerstvem zdravotnictví v souvislosti s výskytem COVID-19 přijala omezení i společnost Wüstenrot – zavedla přísná hygienická pravidla, zrušila akce pro větší počet lidí, omezila u zaměstnanců služební cesty a doporučila jim zrušit schůzky. Zaměstnanci, kteří se vrátili z rizikových oblastí, pracují z domova. Wüstenrot aktuálně neeviduje u žádného ze svých zaměstnanců podezření na nákazu koronavirem.

Skupina Wüstenrot pečlivě monitoruje a vyhodnocuje situaci spojenou s výskytem koronaviru COVID-19 na českém území. Zdraví a bezpečnost zákazníků i zaměstnanců jsou pro Wüstenrot na prvním místě, proto došlo v první řadě k přijetí přísných hygienických opatření s cílem omezit případné šíření nákazy. V rámci standardního úklidu centrály Wüstenrotu a regionálních poradenských centrech se např. provádí úklid speciálními dezinfekčními prostředky. Přijatá opatření nemají v současné době vliv na omezení provozu banky, klienti si i nadále mohou sjednávat spořeníúvěry

Na základě vyhlášení zákazu kulturních, sportovních a společenských akcí s účastí nad 100 osob ruší také Wüstenrot své naplánované akce pro větší počet lidí. Společnost zastavila i přípravu dalších akcí, které se měly uskutečnit v nejbližší době. Zaměstnanci dále dostali doporučení zrušit či maximálně omezit interní i externí schůzky, a to včetně služebních cest.

Kromě výše uvedeného mají všichni zaměstnanci, kteří se vrátili z potenciálně rizikových oblastí, nařízeno pracovat z domova po dobu dvou týdnů. V současné době společnost neregistruje podezření na možnou nákazu u žádného ze svých zaměstnanců a poradců.

Zároveň ale nebyly omezeny žádné procesy, které by měly mít dopad pro zákazníky.

Martina Lambert
e-mail: martina.lambert@wuestenrot.cz